Kan du høre, hvad jeg siger?

02 jul 2020

De fleste tager hørelsen som en selvfølge. Nogle mener sågar, at de kan høre græsset gro. Det er dog ikke altid så lige til med hørelsen. Enkelte er født helt uden, andre kan miste den ved uheld eller sygdom. De fleste mister en del af den, når de kommer et godt stykke op i alderen. Heldigvis er der hjælp at hente ved Dansk HøreCenter.

Gratis høretest

https://dkhc.dk/ tilbyder gratis høretest til alle. Viser det sig, at hørelsen ikke er optimal, så kan den høreramte låne et høreapparat gratis og helt uforpligtende i 30 dage. Det kan være betryggende, inden der skal investeres penge i noget, som man måske ikke selv tror på, men som familien har bemærket, at man har brug for. Finder man gavn i høreapparatet, så kan man tegne et abonnement på det. Der findes et høreapparat til enhver livssituation hos Dansk HøreCenter. På deres hjemmeside er priserne for de forskellige abonnementer meget udførligt differentieret.

Kan du høre mig?

Oftest er det familie eller venner, der bemærker, når hørelsen ryger ved en af deres kære. Den høreramte kan ikke helt følge med i samtalen rundt om bordet eller svarer som i ‘Godaw mand økseskaft’. En del høreramte vil ikke selv indse, at de har brug for en tur på en høreklinik, og der kan derfor gå lang tid, inden de kommer til høreprøve. Dette kan utilsigtet give dem en isolerende rolle, hvor de pårørende efterhånden opgiver at få den høreramte med i samtalen. På den måde kan mange ældre desværre blive isolerede uden selv at ønske det. Som pårørende vil det derfor være en god idé at tage den høreramte i hånden og en tur på høreklinik. Barrieren er lidt mindre, da det er gratis at blive høretestet. Den høreramte kan ikke bruge dette som undskyldning, og heller ikke når det kommer til at prøve et høreapparat. Der er megen livskvalitet i at kunne høre optimalt.

Relateret læsning